onsdag 7. oktober 2009

Dramatisk skogtur.

I dag var vi ute med hundene i skogen.
Vi så et rådyr som gikk ca 200 m. ifra oss. Det virket nesten som om det prøvde å fange vår oppmerksomhet. (Det var nok mammarådyr som prøvde å avlede oss)
Vi satte raskt på båndene, så hundene ikke skulle skremme dyret.
Vi gikk vekk ifra stedet der vi så rådyret, og det var da hørte vi noen merkelige hyl. Tenkte først at det kunne være brunsthyl, men etter nærmere ettersyn, så fant vi en rådyrkalv som hadde hengt seg i sauenettingen. Hedge ringte viltnemda, men de hadde ikke tid til å komme. De drev med elgjakt. Hege ringte til Henning som kom med avbitertang og sag. Bedre å få det løs nå, enn at det skulle henge der til i kveld, når elgjegerne var ferdig! Etter et lite rådslag, fikk vi klippet løs dyret, og det så heldigvis ikke så veldig skadet ut, som vi først hadde fryktet.
Etter en kjapp sjekk, slapp vi det løs, og det stavret avgårde-på alle 4 beina. Takk og pris. Sist vi fant rådyr i gjerdet, var det dødt. Og den hadde virkleig lidd en grusom død!

Er så glad for at vi gikk akkurat der vi gjorde i dag. Det reddet trolig livet til kalven.

2 kommentarer:

  1. Dagens heltinner!!! Håper vi slipper flere slike redningsaksjoner, for dyrene sin del.

    SvarSlett
  2. Bra jobbet damer. Håper virkelig den nettingen har en misjon der den står, altfor mye ståltsåd og netting som bare er til fare for alle to og firbente som ferdes utenfor oppkjørte veier.:(

    SvarSlett